16.1.2014

Timin kanssa fyssarilla.

Kuten eilen jo mainitsin, kävimme tänään eläinfysioterapeutti Mikan luona. Tiistaina soittelin meidän ongelmista ja sain ajan jo torstaille, hurjan nopeasti! Mutta hyvä vain niin. Mehän ei olla aiemmin missään tuon tapaisessa käyty, joten vähän jännitti mitä tuleman pitää. Jo tiistaina Mika puhui puhelimessa, että oireet saattavat ruokavalion sijasta johtua monesta muustakin jutusta, esim. vammasta, hermo- tai lihaskireydestä, nivelrikosta, jne.

Meillä oli edessä tunnin aika ja mentiin jo hyvissä ajoin tutustumaan vähän paikkaan. Timihän piippas ja piippas, se on aina uudessa paikassa vähän hämillään. Noo, onneksi se anto Mikan käsitellä itseään tosi hyvin. Meni ehkä 20 minuuttia ja Mika totes näin: "Ei täältä kyllä mitään löydy. Lihakset on tosi hyvässä kunnossa, samoin nivelet liikkuu oikealla tavalla, selkäranka on suorassa, eikä mitään ylimääräistä löydy. Ei hermo- tai lihaskireyksiä. Sulla on harvinaisen terve koira."

Katsoin vähän hämilläni. Olin jo varautunut kaiken maailman nivelrikkoon, sun muihin, joten tuollaista en ollut osannut odottaa. Olin ajatellut, että jospa kaikki johtuisikin vaan hermokireyksistä - asiat selviäisivät oikealla hoidolla, mutta ei. Olen tietenkin maailman onnellisin, että Timi on terve, mutta harmittaa asioiden pitkittyminen! Seuraavaksi lähdetään tutkimaan asioita allergiatesteillä (vaikken usko niistä mitään löytyvän) ja sen jälkeen eliminaatiodieetillä, jos tarve niin vaatii!

6 kommenttia:

 1. Harmi, että mitään ei selvinnyt. Vaikkakin kiva, että kaikki on siltä osin kunnossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Timilläkin on huonot ja hyvät päivänsä, toivotaan enemmän niitä hyviä. :)

   Poista
 2. Se, että Timi juoksee metsässä mättäitä pitkin ja polkuja eestaas, pitää koiran lihaksiston primakunnossa. Jos vaikka nivelissä olisikin vikaa, niin hyvä lihaskunto pitää huonotkin nivelet kuosissa.
  Eli on todella koiriesi onni, että teillä on ihanat ulkoilumaastot lähellä.
  Ole iloinen, että koira on "harvinaisen terve" luustoltaan ja lihaksiltaan. Oireilun syytä vaan täytyy nyt etsiä muualta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Timi on onneksi päässyt pienestä asti liikkumaan suht. monipuolisesti, joka omalta osaltaan on auttanut lihaksiston suhteen. :)

   Poista
 3. Toi on niin ristiriitainen tilanne! Tavallaan sitä on onnellinen ettei koira ole kipeä, mutta toisaalta sitä melkein toivoisi että olisi joku selkeä juttu jota osaisi hoitaa niin että koira paranee. No, tsemppiä, ihan varmasti vielä selviää mikä Timin ongelmiin on syynä ja ratkaisu ongelmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! No, jatketaan etsintöjä. Varmasti sieltä jotain löytyy, kun vaan jaksaa yrittää etsiä. :)

   Poista