6.5.2014

Vähän erilaista kupin täytettä.

Viime viikolla meillä loppui toinen säkillinen RC Hypoallergenic -ruokaa ja erilaisia nettisivuja selailtuani tutustuin Brit Care -nimiseen nappulaan. Joku voisi nyt kysyä, että miksi taas nappulaa, mikset vaan aloita sitä eliminaatiodieettiä lihalla ja testaa, mikä sille koiralle sopii? Niinpä, sitä olen miettinyt itsekin. Haluanko vaan päästä helpolla ja toivoa, että nappula sopii? Kyllä. Nappulat ovat myös käteviä koulutukseen, helppo annostella ja BC -ruuat ovat suht. edullisia hinta-laatusuhteeltaan, toisin kuin Royal Caninin ruuat.


Olisi varmasti parempi, että kokeilisin yhtä lihaa kerrallaan, tiedänhän kuitenkin että liha on lihaa ja silloin tiedän myös, mitä sinne kuppiin menee. Kuitenkin yllä mainitsemistani syistä halusin vielä kokeilla tätä nappulaa. Lukuisista vaihtoehdoista päädyimme lammas-riisinappuloihin. Niiden lisäksi Timi saa lampaan jauhelihaa ja lampaan luita, jotta hampaat pysyy kunnossa. Jos nappulat ei sovi, niin kokeillaan pelkkää lampaanlihaa tai jotain muuta lihaa. Ehkä sitten uskon, että nappulat voidaan unohtaa.

4 kommenttia:

 1. Syökö Timi luita ja nappulaa nyt siis sekaisin? 50/50? Vai miten? Samana päivänä saattaa saada molempia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamulla nappulaa ja illalla lihaa. Luita 2 päivänä viikossa, ei samana päivänä kuin nappuloita. :)

   Poista
 2. Kokeile pois, sitten sen tietää. Periaatteet hallitsetkin. Olen kuullut monien koirien syövän puoliksi molempia eli tuota 50/50. Onnea mukaan, olisi kiva löytää juuri sille omalle koiralle sopivin sapuska.
  Meidän Wuppe kieltäytyy nappuloista kokonaan alettuaan raakaruualle. Ja meidän edesmennyt Vili olisi niin mielellään syönyt nappuloita, mutta kun ne eivät sopineet. Eli tasan ei mee nappulat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pentuaikoina Timi söi tosi huonosti nappuloita, mutta nyt ne on taas ruvenneet maistumaan. Kokeillaan nyt tätä ja katsotaan miten sopii, ei kai tässä mitään menetä. :)

   Poista