14.9.2016

Mitäs meillä syödään nyt?

Lupailin vähän tuolla meidän facebook-sivujen puolella, että kirjoittelisin nyt tästä meidän tämänhetkisestä ruokavaliostamme. Ollaan kylläkin syöty niiiin epäsäännöllisesti sitä sun tätä, mutta kirjoittaahan sitä voi siitäkin. :)

Jos olette yhtään lukeneet aiempia postauksia ruokavaliostamme, niin Timi söi pitkän aikaa pelkkää lampaan jauhelihaa, vihreitä kasviksia ja vitamiinit siihen päälle, sillä niillä koira pysyi oireettomana. Sitten uudemmissa postauksissa kerroinkin, että huomasin, ettei koira niinkään allerginen ole, vaan ikävöi minua ja stressaa ihollaan muutoksiin. Tiibetinspanieli onkin rotuna aika herkkä koira ja voi oireilla vaikka tällä tavoin.


Yhtäkkiä seinä tuli vastaan ja lampaan liha ei kiinnostanut enää yhtään. Koira oli mieluummin vaikka syömättä kuin söi sitä lammasta, ja pian alkoi oksentelu tyhjän vatsan takia. Aloinkin sitten antamaan sille välillä tonnikalaa, välillä lohta, naudan lihaa ja huomasin, että ei niistä mitään ongelmia tulekaan. Tällä hetkellä ruokavalio on siis suurinpiirtein tätä (ja vähän jotain muuta joskus):

-Aamuisin Timi syö lampaan lihaa, joka uppoaa vain ja ainoastaan jäisenä tai kohmeisena. Sitä siis muutama pala ja tässä vaiheessa lähdemme lenkille
-Kun lenkiltä tullaan takaisin, niin koira saa "palkaksi" muutaman Maukas -sarjan Oiva-/Vieno-lihapullan.
-Iltapäivällä/alkuillasta sitten koira saa vielä broilerinkaulan, lampaan lihaa tai noita samoja täysravintolihapullia.


Joskus turvotan kuivattua naudanlihaa veteen ja jotkut päivät syödään myös nappulaa, esim. Purenatural -sarjan Sensitive nappuloita. Tällä ruokavaliolla ollaan nyt menty pari kuukautta ja turkki on hyvässä kunnossa ja vatsa toimii hyvin. Suurempia rapsutteluitakaan ei ole ollut! Viime viikolla tosin käytiin taas eläinlääkärissä tyhjennyttämässä anaalirauhaset ja sitä varten on antibioottikuuri päällä tällä hetkellä. Toivotaan, että päästäis taas jonkun aikaa eteenpäin ilman jatkuvia antibioottien syömisiä!

PS. Ensi viikon alussa Timillä ois vihdoinkin edessä kastrointi, siitä postausta siis myöhemmin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti