25.1.2014

Pientä infoa.

Blogin ulkoasu on yksi rasittavimmista asioista, minkä tiedän. Vaikkei sillä periaatteessa mitään väliä olekaan - tekstit ovat tärkeimpiä - niin haluan kuitenkin, että blogimme ulkoasu kertoisi myös jotain meistä ja antaisi kenties hyvän ensivaikutelman.

Viimeksi muokkasin blogimme väliaikaiseksi, halusin jotain muutosta ja punainen tausta ja blogin nimen vaihto olivat se kaipaamamme muutos. Nyt kun olen sitä katsellut jonkun aikaa, ei sekään tuntunut omalta ja aloin taas värkkäämään mallin suunnittelutyökalulla.

No, tällä hetkellä blogi on ainakin neutraalimpi. Vaalea (ei ehkä niinkään minua, mutta onpa ainakin selkeä) ja bannerissa loistaa Timin kuva. Koska poikia on vaikea saada samaan kuvaan, niin ajattelin pölliä Koiria maalta -blogin idean ja vaihdella banneriin aina kuvan toisesta koirasta. Välillä siinä siis on Timppa ja välillä Luigi.

Vielä jotain säätöjä olisi tarkoitus tehdä ja katsoa sitten, kauanko pysyn tähän ulkoasuun tyytyväisenä. Tää postaus oli lähinnä infoa ja samalla voisin muistutella teitä kysymyspostauksesta, vielä olisi viikko aikaa laittaa kysymyksiä ja sitten alan kirjoittelemaan vastauksia. :)

4 kommenttia:

  1. Minusta tää neutraali ulkoasu on kiva, ei hyppää silmille ja Timin kuva bannerissa on ilmeikäs ja kaunis.

    Oon miettinyt ihan samaa välillä itsekin, millainen, vaihtaako vaiko ei, miksi ja miksi ei... Meillähän bannerista puuttuu Enska kokonaan. Mutta en tahtoisi bannua muuttaakaan, koska rakastan tuota kuvaa. Mä olen muuttanut ulkoasua ehkä kahdesti menneiden vuosien aikana. Enkä varmaan ole muuttamassa sen suuremmalla tiheydellä jatkossakaan. :D Jos kävisi niin, että saisin kaikki jotenkin fiksusti samaan kuvaan niin oishan se kiva, mutta eipä taida tapahtua. Ja olen liian laiska askarrellakseni mitään tilallekaan, vaikka materiaalista ei olisikaan pulaa.

    Niin tai näin, enpä jaksa asialla hirveästi päätäni vaivata, kuten itsekin sanoit, sisältö ratkaisee. Ja niin kauan kuin ulkoasu on edes siedettävä, on kaikki ihan hyvin. :) En usko kenenkään seuraavan yhtään blogia pelkän ulkoasun vuoksi.

    Sitäpaitsi mä en jaksa niitä bloggaajia, jotka vaihtaa ulkoasua viikottain ja vetää siitä hirveitä pultteja ja sitten on vain se yksi ja sama aihe, josta päivitetään blogiin: en keksi tai en ole ehtinyt vaihtaa ulkoasua, sorisorisori... o_O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :)

      Puhut niin asiaa! Kunhan itse on edes jotenkin tyytyväinen siihen ulkoasuun, niin se riittää ja sitten voikin panostaa siihen olennaiseen, eli sisältöön.
      Voin vaan kuvitella miten haastavaa kuuden koiran saaminen samaan kuvaan olisi! :D Tällä tavalla miten itsekin nyt ajattelin vaihdella bannereita, teen sen tehtävän itselleni helpommaksi, koska nämä kaksi samaan kuvaan ei onnistuisi ainakaan helpolla, enkä jaksa kuvanmuokkausohjelmilla leikata ja värkätä!

      Poista
  2. Minulle tulee noin kerran vuodessa tarve vaihtaa blogin ulkoasua. Kestää aikansa, kunnes löydän sen haluamani, koska en edes tiedä, mitä haluan. Ykskaks tietty ulkoasu vaan tuntuu hyvältä ja sen kanssa edetään taas noin vuosi eteenpäin.
    Minä pidän tärkeänä sitä, että teksti on selkeästi luettavissa. Olen joskus päätynyt lukemaan blogeja, jossa tekstin tausta on niin tumma, että kirjaimet pomppivat silmille tai niitä ei edes näe kunnolla. Ei sellaista blogia jaksa usein käydä lukemassa...
    Sinulla on aina ollut blogi ihan hyvä ulkoasultaan, selkeä. Tämä tänään on erityisen fiksun näköinen. Ja kirjoittajaansa sen blogin ulkonäön tulee ennenkaikkea miellyttää.
    PS. Kaunis kuva Timistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tuo sama, usein haluan muuttaa ulkoasua, mutten edes tiedä millaiseksi sen muuttaisin, vaan pitää alkaa kokeilemaan jotain tai kypsytellä mielessä ulkoasun muutosta.
      En itsekään pidä blogeista, joiden teksti on vaikeasti luettavissa. Nykyään esimerkiksi monet fontit on sellaisia harakanvarpaita, että pitää tihrustaa saadakseen selvää tekstistä.
      Kiva kuulla, että sinäkin pidät tästä ulkoasusta! Tuo kuva on varmasti yksi lemppareistani. :)

      Poista