HIHNAN PÄÄ

 

"Tarkoituksenani on olla koiralleni ihminen, jolle se tahtoo olla paras ystävä."

Luonteeltani olen pohjimmiltani jalat tiukasti maassa seisova ihminen, jolla on loputon mielikuvitus ja minua on vaikea hiljentää. Olen sosiaalinen ja suhteellisen avoin, mutta harvoin päästän ketään ihmistä oikeasti lähelleni. Luotan siihen mitä olen ja mitä teen, seison aina sanojeni takana. Arvostan juurikin samanlaisia, rehellisiä ihmisiä, jotka ovat aidosti sitä mitä ovat eivätkä esitä mitään. Monet ihmiset kutsuvat minua rauhalliseksi ja järkeväksi, mutta itse en niitä ihan allekirjoita, olen varsinainen hösö, yleensä kalenteri täynnä ja koti täynnä muistilappuja, että muistaa pestä hampaat ja keittää kahvit. Haluaisin osata organisoida asioita paremmin, mutta silti kehittää itsessäni vielä enemmän hetkessä elämistä.

Koirahistoriani ei ole mitenkään ihmeellinen tai laaja, vaan olen perheestä, jossa on ollut pari koiraa aiemmin, jonka lisäksi olen päässyt kartoittamaan taitojani hoitamalla veljeni amstaffia, mäyräkoiraa ja tuttuni auspaita. Ensimmäisen oman koirani, eli Timin, sain ollessani 14-vuotias. Timi oli yhdeksän vuoden toive, joka alkuvaikeuksien jälkeen on täyttänyt kaikki kriteerini. Timistä lisää voit lukea koiran omalta sivulta. Koirien lisäksi muutkin eläimet ovat lähellä sydäntäni ja ennen Timiä olenkin omistanut gerbiilejä, hamstereita, kaneja, marsuja ja kilpikonnan. Koiran omistaminen on aina ollut minulle itsestäänselvyys ja normaali osa elämää.

Harrastuksiini koirien lisäksi kuuluu kuntosalitreenaaminen. Olen aikamoinen tuuliviiri, joten ennen kuin oikeasti aloitin säännöllisen treenaamisen, olen myös pyörinyt tanssisalilla, sirkuksessa, kuntonyrkkeilyssä, painonnostossa ja karatessa. Urheilun lisäksi olen kiinnostunut ravitsemuksesta ja raakaruokailusta, sekä leipomisesta. Samaten harrastuksekseni voisin nimetä koirien ja kissojen raakaruokailun, joka on ikuinen rakkauden ja kiinnostuksen kohteeni.

Olen melkoinen haaveilija ja ikuinen opiskelija, joten ylimääräistä aikaani kulutan katsomalla leffoja, dokumentteja ja lukemalla. Pakko kuitenkin tunnustaa, että tykkään myös hömppätv-sarjoista ja pelkästä sohvalla oleilusta. Innostun erilaisista liikuntapaikoista, trampoliineista ja uusista jäätelöistä. En ikinä kieltädy pullasta enkä päikkäreistä.

Tällä hetkellä opiskelen terveydenhoitajaksi ja aiemmalta ammatiltani olen kommunikaatioalan ammattilainen. Olen kiinnostunut myös koira-avusteisesta ihmisläheisestä työstä, joten toivon että pääsen hyödyntämään sitä jatkossa omien töideni parissa. Kotiani täyttää kaksi maatiaiskissaa Barbara ja Leona, ja olenkin myös kirjoittanut siitä, miten hämmentävää oli kun koiraihmisestä tuli myös pikkuhiljaa kissaihminen. Kissat ovat koirien lailla melkomoisia tapauksia ja varsin erikoisia otuksia, mutta siistejä yhtä kaikki.

Tulevaisuudessa haluan Timin lisäksi 1-2 koiraa, joista toinen olisi harrastuskoira, jonka kanssa voisin tutustua enemmän agilityyn, tokoon, rallytokoon ja pk-lajeihin. Lisäksi mielessäni on haavekuva itsestäni seisomassa pentulaatikon reunalla, katsomassa kasvattejani, joten se tavoite mielessäni suhtaudun kaikkiin koira-asioihin.

Minuun voi ottaa yhteyttä holmoillen@gmail.com

Kuulun seuraaviin liittoihin ja järjestöihin
-Suomen Karva-Kaverit ry