16.2.2014

Pello RN 16.2.2014

Timin arvostelu:
"Oikeat mittasuhteet. Sopiva luusto. Oikealinjainen uroksen pää, melko kevyt alaleuka. Oikein taittuneet korvat, hyvät silmät, riittävä eturinta. Melko pystyt ja etuasentoiset lavat, ulkonevat kyynärpäät. Oikeanlainen rintakehä, melko jyrkkä lantio. Tänään melko niukka karvapeite. Liikkuu selkä köyryssä, hieman lyhyt askel." AVO H
Tuomari Leni Finne

Tykkäsin kovasti tuomarista, antoi koiran olla ns. koiria ja otti tosi rennosti kehässä (ei ollut kiire minnekään tms). Sanoi mulle ennen arvosanan antamista, että koska Timi köyristää selkää niin vahvasti, niin arvosana putoaa ja käski tutkimaan, että onko selkä stressistä vai onko siellä jotain jumeja tai rakenteellista vikaa. Tämän vuoden näyttelyt meillä onkin ohi, Timi on niin stressaantunut kehässä, ettei sitä ole järkeä viedä kiusattavaksi. Mutta tuo selkäasia tietenkin tutkitaan!


Luigin arvostelu norjaksi/ruotsiksi:
"Spenstig hane. Meget god type. Maskulint huvudet, vågent uttryck. God överlinje. Bra underkiefer tor alderen. Bra vinkling runtom. Prima päls. Spenstig i bevegelser." PEN ROP KP
Tuomari Vigdis Nymark

Ja vapaa suomennos:
"Kimmoisa uros. Erittäin hyvä tyyppi. Maskuliininen pää, vågent = eloisa(?) ilme. Hyvä ylälinja. Hyvä alaleuka ikäisekseen(?). Hyvät kulmaukset. Erittäin hyvä turkki. Kimmoisa liikkeessä."

Luigi oli hiiirmuväsynyt pitkän päivän jälkeen, mutta jaksoi kehässä olla juuri se Luigi mitä odotinkin: näytti kaikki temput mitä osasi, mutta oli ihan kiltistikin. :-D Hieno rop-pentu ja kp otettiin myös, näiden kahden pentunäyttelyn jälkeen onkin hyvä siirtyä virallisiin!

11 kommenttia:

  1. Oi, onnea hyvin menneestä näyttelystä! :) Lui on kyllä huippusöpö tyyppi ja Timi tietty kans. Harmi ettei T viihdy kehässä, toivottavasti siellä selässä ei mitään kummempaa ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :)
      Niimpä, toivon että johtuu ihan vaan jännityksestä eikä mistään rakenteellisesta viasta tms. tuo selkäjuttu, koska alkaa varmaan vanhetessa enemmän vielä häiritsemään, jos siellä jotain on. :/

      Poista
  2. Onnea! :) Samaa toivon kuin Liina, toivottavasti Timin selkä on ihan kunnossa.

    VastaaPoista
  3. Kovin on kimmoisa koira tuo Lui. :D

    Samat sanat kuin edellisiltä, toivottavasti ei löydy Timin selästä mitään, vaan ongelma katoaa jännityksen poistuttua.

    Onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mulla nauratti tuo arvostelu, kun oli niin epäselvällä käsialalla kirjoitettu ja luin sen ensiksi "spenstig hare", joka tarkoitti kimmoisaa jänistä ja mietin sitten, että aivanko tosissaan tuomari on todennut Luin kimmoisaksi jänikseksi, tosin - onhan se kyllä sitäkin välillä, niin en ihmettelisi. :D

      Poista
    2. Kuule, Luigin emän isää Dalia on ihan todella luultu nuorena jänikseksi (tosin ei tuomarin toimesta).

      Hauskuutan tällä tarinalla, nyt kaikkia kommenttien lukijoita, koska tämä on hyvin ikimuistoinen.
      Me asuttiin silloin Espoossa, paikkana se oli siis sellainen kerrostaloviidakko, jossa koirat oli koko ajan pidettävä kiinni. Dali oli nuori, vuoden täyttänyt. Mä ulkoilutin sitä valjaissa ja se loikki menemään kuin (kieltämättä!) mikäkin aropupu. Mua vastaan tulee mummo, semmoinen oikeasti tosi vanha nainen, joka oli hirmuisen pienikin.
      Mummo: "Miksi sinä ulkoilutat täällä sinun jänistä valjaissa?"
      Minä: "Ööö... tämä on koira."
      Mu: "Höpöhöpö, mitä se tyttö oikein hupattaa, ilmiselvä jänis! Valjaissa! Hahahaa, onpa hassua!"
      Mi: "Eikun tämä on brasilianterrieri. Koira. Vähän harvinaisempi rotu tosin."
      Mu: "Voi kuule tyttö hyvä, minä olen koko ikäni maalla asunut! Kyllähän minä nyt jäniksen tunnen, kun sellainen vastaan tulee!"

      Ja minä jään "jänikseni" kanssa seisomaan siihen suojatien eteen ja mummo poistuu hekotellen paikalta.
      Mu: "Vai muka vielä koira... heheheee... Joku terrieri... heheheee. Jänis mikä jänis. Ilmiselvästi."

      Semmosta, että kai se jäniksenä oleminenkin sitten periytyy. :D

      Poista
    3. Hahahaha, päivän naurut sain tästä! :D Pitää sitten ilmeisesti itsekin lähteä tuon kimmoisan jäniksen kanssa hauskuuttamaan muitakin.

      Poista
    4. Ei oo totta, ihana mummo :D

      Poista
  4. Onnittelut koiriesi menestyksestä!
    Tuo Timin selän köyristely voi johtua myös vatsavaivoista, silloin ihminenkin kävelee vähän köyryssä, jos vatsa on pipi. Se voi johtua myös siitä, ettei Timi tykännyt olla arvosteltavana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :)
      Ja joo, kuulin että Timin mamma tekee ihan samaa, kun ollaan kehässä, se tilanne on vaan niin stressaava ja yleensä ne koirat pärjää, jotka siihen tilanteeseen on tottunut ja joista ne parhaat puolet oikeasti saadaan esille. Näyttelyillä ei T:n kohdalla ole mulle sen suurempaa merkitystä, joten jätetään ne vähemmälle ja tehdään sellaisia asioita, joista T tykkää!

      Poista