21.4.2016

Kevään kuulumisia.

Onneksi en muistaakseni viime postauksen lopussa luvannut mitään tulevasta, sillä olisihan se taas jäänyt toteutumatta. Mutta täällä ollaan, kaikki kunnossa, kaikki siis hyvin.

Alkuvuoden muutamia päällimmäisiä asioita:
-muutin omilleni vuokra-asuntoon ja onhan tää niin jännää!
-Timillä oli taas anaalirauhaset täynnä ja takapuoli tulehtunut, ja jouduttiin käymään eläinlääkärissä
-ollaan käyty jonkun verran karvakaverihommissa, muttei ihan niin paljon kuin haluaisin


Sitten vielä tällainen pikkutyyppi saapui Timille kaveriksi:


Leo on siis viime vuoden elokuussa syntynyt maatiaiskolli, joka saapui jo viime vuoden lopulla poikakaverilleni toisen kissan kaveriksi. Aiempi kissa on kuitenkin leikkaamaton naaras ja tämän vuoden alussa huomasin, että siihen asti Leonaksi kutsuttu kissanpentu olikin kollipentu. Aika nopeasti aloin eläinlääkärille soittelemaan, jotta saatiin leikkausaika ja koska leikkaus ei sujunut ihan ilman ongelmia, niin hoitoajaksi se tuli vanhempieni luo hoitoon, jossa silloin vielä asustin. Isäni totutti Timin ja Leonardon toisiinsa ja näimpä kissa jäi sitten vanhemmilleni, missä Timikin vielä asustaa. Nämä kaksi ovat melkoiset Timon ja Pumba, koko ajan menossa ja touhuamassa jotain. Timikin on saanut kissasta kyllä paljon seuraa, joka on minusta ihan mahtava juttu. :)

Tästä eteenpäin siis näissä harvoissa blogipostauksissa voi esiintyä tämä toinenkin karvainen otus! Nyt kevään aikana on paljon mätsäreitä tulossa ja yritetään ehtiä niihin Timin kanssa. Palataan siis toivottavasti pian asiaan mätsäripostausten kanssa.

10 kommenttia:

  1. Kiva kuulla sinusta ja Timistä! Arvasin, että on elämänmuutoksia tapahtunut, mikä onkin ihan normaalia tuossa sinun iässäsi.
    Timille on kaveri varmasti tervetullut, toivottavasti synkkaa jatkossakin hyvin. Tiibetinspanieli kun onkin jo valmiiksi "puoliksi kissa", joka tosiaan pitää paikkansa.

    Nuo anaalirauhasen tulehdukset ovat aivan kauheita! Vili aikoinaan kärsi niistä jatkuvasti ja nykyinen Wuppekin jo kaksi kertaa. Nyt olen viime kesästä lähtien antanut kahta eri yrttiä, toivon niiden auttavan, ne aktivoivat rauhasten toimintaa.
    Aluksi annoin molempia joka päivä ja nyt vuoden alusta joka toinen päivä, yhtenä yhtä ja toisena toista ja ihan aluksi annoin myös Anal Enzym™- tabletteja ohjeen mukaan. Ovat aika hintavia, mutta pienellä koiralla riittävät koko elämän ajaksi. Laitan linkit tähän, ehkä joku blogisi lukija kiinnostuu myös niistä tai voit suositella jollekin samassa tilanteessa olevalle koiranomistajalle.

    Ne ovat nimeltään Anal Enzym™ ja Digest Powder™ http://www.naturheilkunde-bei-tieren.de/
    Gland Help http://www.pahema.com/dogs-only/hund-druesensystem/gland-help.html
    Luulen, että molemmat linkit saa myös enkun kielellä, alunperin ovat saksankielisiä. Molemmat luotettavia eivätkä aiheuta sivuoireita, ovat luonnonlääkkeitä.

    Paljon terveisiä meiltä ja onnea uuteen elämänvaiheeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kaverukset tulevat tosiaan yllättävän hyvin toimeen ja leikit sujuvat, vaikka aluksi mietinkin että miten ne saadaan yhdistettyä. Kuitenkin erilaisia tapoja ja leikkityylejä on, mutta hyvin molemmat ovat sopeutuneet. :)

      Kiitos noista linkeistä! On nimittäin todella rasittava vaiva ja Timi reagoi tosi herkästi. Välillä on ollut vain toisessa rauhasessa eritettä, kun ollaan menty eläinlääkäriin, mutta siihen mennessä Timi on jo ehtinyt järsiä peräaukon ympärystää ja se tulehtuukin sitten melkein joka kerta anaalirauhasten lisäksi! Pitää siis ehdottomasti testata noita yrttejä, jospa rauhaset alkaisivat tyhjentyä itsekseen.

      Terveiset sinnekin, rapsutuksia Wupelle! :)

      Poista
  2. Kiva kuulla teistä pitkästä aikaa! :) Ihana Timi ja ihana pieni kissalapsi, tui. Paljon onnea uudesta asunnosta, toivottavasti oot viihtynyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :-) Pitää vähän aktivoitua tässä bloggailussa, niin kuulumisia tulisi useamminkin kuin 3 kuukauden välein. :D

      Poista
  3. Hanne tuossa toteskin, että tipsu on hyvin kissamainen - ainakin Jalo on aina tullut ihan loistavasti kisujen kanssa toimeen. Kissa taitaa olla meidän kokemusten perusteella oikeastaan aika hyväkin seuralainen itsenäiselle ja rauhalliselle tipsulle :) Ja kovat on painit kissan ja koirankin kesken, ja meidän kisuyksilö on sentään vasta kolmivuotiaana tavannut elämänsä ensimmäisen koiran!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä samanlaisia kokemuksia, tosi hyvin tämä parivaljakko tulee toimeen! Ja ihan kun pentuna tottui, niin hyvin on mennyt. Hyvä että teillä myös, vaikka vasta 3-vuotiaana onkin tavannut ekan koiran! :D

      Poista
  4. Anonyymi3/7/16 16:50

    Siis tuleeko se anaalirauhastulehdus vaikka niitä tyhjentää, vai tyhjennättekö te itse niitä ollenkaan? Olen kuullut että ne voi nykyään leikata kokonaan pois jos ne vaivaavat normaalia useammin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, en ole vielä itse onnistunut tyhjentämään niitä ollenkaan, ja ollaan käyty aina tyhjennyttämässä vasta siinä vaiheessa kun tulehdus on jo tullut!

      Poista
  5. Anonyymi8/8/16 11:16

    Asiasta kolmanteen, minulla olisi yksi postaus ehdotus. Minua kiinnostaa kaverikoira toiminta joten olisi kiva jos haluaisit tehdä siitä postauksen jossa mm. Esittelisit millaista se on ja jos on esim. joitain tiettyjä koirarotuja joita monasti näkee kaverikoiratoiminnasssa niin mitä ne rodut ovat ja ynnämuuta mitä kaverikoiratoimintaan sisältyy ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos postausehdotuksesta! Voisin jossain vaiheessa kirjoittaa tästä enemmän. Emme kuitenkaan Timin kanssa ole mukana Kaverikoira-toiminnassa, vaan Karva-Kaveri -toiminnassa, johon ovat tervetulleita kaikki eläimet. Kaverikoiratoimintaan kuuluvat nimensä mukaisesti siis vain koirat. :) Mutta kirjoitan tästä tosiaan myöhemmin lisää!

      Poista