18.9.2016

Huomenna operoidaan!

Huomenna, siis maanantaina, ollaankin aamu syömättä ja puolen päivän aikoihin vien Timin nyt vihdoinkin sinne kastroitavaksi. Onhan se ollut mielessä vaikka kuinka kauan, mutta kun pari viikkoa sitten anaalirauhastulehduksen yhteydessä Timillä oli myös eturauhastulehdus ja -liika kasvua, niin tuli nyt vihdoinkin aika sille päätökselle, että jospa oikeasti tehdään jotain! Vaihtoehtoina oli hormonihoito pistoksena tai tabletteina tai sitten tämä leikkaus, ja kun se on kuitenkin pitkäaikaisempi ratkaisu, niin tehdään se nyt.



Aikaa varatessani olin ihan jesjes koko asiasta, enkä sitä sen kummemmin miettinyt kuin vain sopiessani menoja leikkauksen ympärille. Nyt kun asia kuitenkin lähestyy ja on ihan huomenna edessä, niin kyllä mulla jännittää melkoisesti. Sekä se leikkaus, sen jälkeinen jälkihoito ja tulevaisuuden mahdolliset muutokset. Vaikkakin, myös tuo kissahan leikattiin ihan junnuna ja kaveria olen auttanut myös tyttökissan sterilisaation jälkeen, niin onhan se aina muka jotain uutta. :D

Lääkäri puhui siitä, että kaikki hormonitoimintaan liittyvät tavat ei välttämättä poistu leikkauksen myötä, vaan voivat olla jo opittua tämän ikäisenä, joten olen päättänyt olla odottamatta yhtään mitään. Timi ei kuitenkaan ole mikään vaikea tapaus, vaan ihanan helppo ja rento koira, niin en odota varsinaisesti mitään kamalia muutoksia, vaan toivon, että leikkaus vaan sujuu hyvin ja ongelmat eturauhasen kanssa loppuvat! Jonkun verran koira on nyt laihtunut, joten lähtökohdatkin leikkaukselle ovat tällä hetkellä paremmat kuin vaikkapa vuosi sitten.

Kirjoittelen myöhemmin, kun leikkauksesta on kulunut aikaa, että huomaanko jotain suurempia mahdollisia muutoksia ja miten meillä kaikki menee. Nyt vain tsemppejä huomiselle. :)

Miten sinun koirasi muuttui leikkauksen jälkeen, vai oletko kenties päätynyt hormonihoitoon? Kummankin plussat ja miinukset?

2 kommenttia:

  1. Meidän beagle narttu ei muuttunut oikeastaan yhtään sterilisaation jälkeen. Ainoastaa ruokahalu hieman lisääntyi, mikä oli ihan hyvä kun on nirso koira :D välitä rapsuttelut multa teidän pikku potilaalle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos rapsutteluista, välitän ne eteenpäin! :)
      Tuo ruokahalun lisääntyminen onkin yksi juttu mitä mietin, kun Timi ei ole mikään erityisen hyvä syömään, niin parempi ruokahalu voisi olla ihan hyväkin juttu, mutta toisaalta se lihoaa hirvittävän helposti.. Pitää ehkä toivoa, että ruokahalun myötä tulisi myös miellyttämisen halua minua kohtaan ja se olisikin kohta hirvittävän helposti koulutettava otus, hehee. :D

      Poista