22.3.2014

Peto-kurssi, tunnit 1, 2 ja 3.

5.3. meillä alkoi petokurssi, jota olin kieltämättä jännittänyt paljon etukäteen. Onni on, että ehdimme hallilla käydä useampaan kertaan ennen tuota kurssia, muttei se silti vaikuttanut siihen, etteikö Luigi olisi haukkunut ja ihmetellyt muita koiria. Pakko myöntää, että ollaan tosi vähän tehty mitään isommalla koiraporukalla, mutta tästä eteenpäin ajattelin käydä myös vapaaehtoisissa treeneissä ulkosalla, sään salliessa. Täällä päin kun pyörii kuitenkin ahkerasti esimerkiksi ohikas- ja tokotreenejä.
Mutta niin, siihen kurssiin.

Mitä opittiin ekalla kerralla?: Opetetaan Luigille oikeasti se rauhoittuminen. Sen pitää olla nätisti mun vierellä, kun mä kuuntelen kouluttajien neuvoja ja tajuta, ettei kaikkien luo olla menossa tervehtimään. Ekalla kerralla kuunneltiin vaan sääntöjä ja ohjeita, ja meille jaettiin naksuttimet.
Mitä tuli läksyksi?: Ehdollistaa koira naksuttimeen. Ollaan jo naksua käytettykin, mutta nyt sitten ollaan vahvistettu sitä entistä enemmän.


Toisella petokerralla (12.3.) meillä sujui yllättävän hyvin. Mie menin paikalle asenteella "oh no, me taas haukutaan kaikki muut", mutta sainkin yllättyä kun pieni Luikeroinen ölisi 5 minuuttia ja that's it. Sen jälkeen se istui/makas mun vierellä ja tehtiin asioita silloin, kun mie niin halusin. Hyvä mieli jäi siis kaikin puolin!

Mitä opittiin toisella kerralla?: Miten leikitään oikein? Luigi on hyvä leikkimään mutta leikkituokiot on tärkeää pitää sopivan lyhyinä, ettei koira ehdi kyllästyä. Alettiin opettelemaan katsekontaktia, joka meille onkin ollut vähän haasteellinen juttu.
Mitä tuli läksyksi?: Katsekontaktin opettelu.


Kolmas kerta (19.3.) - olin itse tajuttoman väsynyt Timin silmäoperaation jälkeen ja mietin pitkään, että lähdenkö tunnille. Tuli kuitenkin mentyä ja hyvä niin! Katsekontakti sujui ihan ok, muttei oltu ehditty harjoitella sitä niin paljon kuin pitäisi (jatketaan siis). Luigi olisi enää vain hallin ulkopuolella, muuten oli tosi nätisti. Vähän meinasi äristä jollekin lapinkoiralle ja keskittyminen meni sitten valitettavasti enemmän sinne kuin minun puoleen. Aloiteltiin kontaktikävelyä (seuraamista), luoksetuloa ja luoksepäästävyyttä. Luoksepäästävyydessähän meillä ei oo muuta ongelmaa kuin se, että L on "hieman" yli-innokas, joten sitä rauhoittumista opetellaan nyt.

Mitä opittiin kolmannella kerralla?: Kontaktikävely, luoksetulo, hoitotoimenpiteet ja luoksepäästävyys.
Mitä tuli läksyksi?: Opetetaan L rauhoittumaan, kun joku tulee tervehtimään. Opetellaan seuraamista aluksi niin, että ohjaaja peruuttaa ja koira pitää koko ajan kontaktia. Sen jälkeen käännöksiä ja lopulta koira seuraa sivulla. Lisäharjoitusta katsekontaktiin.

Tulipas nyt pitkä postaus, kun en oo aiemmin ehtinyt näitä kirjoitella! No, toivottavasti joku jaksoi lukea. :)

2 kommenttia:

  1. Jaksoin lukea, mielenkiintoista tekstiä. Vaikutti että on ollut hyvä kurssi josta on ollut iloa teille :) Kiva että Luigi on tehnyt hyvin hommia (aina kun on malttanut :D). Eipä tuollaista muiden seurassa rauhoittumista muuten opikaan kuin tekemällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, mukavaa jos joku jaksoi lukea! :) Kurssi on tosiaan ollut ihan mahtava, ois pitänyt Timin kanssa käydä aikoinaan joku vastaava. Paitsi että tuolle kurssille saa mennä minkä ikäisen koiran kanssa vaan, niin voidaanhan me repäistä ens vuonna ja mennä käymään tuo kurssi Timin kans. ;)

      Poista