18.4.2014

Rapsutirapsutijärsinjärsin.

Voi että. Aihe, johon tässä blogissa palataan aina ja aina vain uudestaan. Timin iho-ongelmat. Voi miten iloinen olisinkaan, jos voisin syöttää näille pojille samoja ruokia ja nauttia T:n ihanan valkoisista hampaista, jotka sillä raakaruokinta-aikana oli. No, enpä voi.

Jokunen kuukausi sitten aloitettiin T:llä eliminaatiodieetti Hypoallergenic-nappuloilla. Timi syö edelleen aamuin illoin, yhteensä n. 120-150 grammaa päivässä ja molemmat ruuat kuivana, jotta hampaille olisi edes jotain työtä.

Nappulaan siirtyessä meillä oli parin viikon ajan kortisonikuuri, jotta aiemmin järsitty iho paranisi ja sen loppumisen jälkeen tapahtuikin pian se silmäjuttu ja nyt ollaan syöty kipulääkettä enemmän ja vähemmän. Viime viikolla koiraa tutkiessani huomasin taas sen saman. Korvat työntää ruskeaa mömmöä enemmän kuin laki sallii, silmät vuotaa ja kolme neljästä jalasta oli järsitty auki. Jes. Tajusin, että eihän me ollakaan tätä ruokaa syöty ilman minkäänlaista lisälääkitystä sen päälle. Eihän koira varmasti kipeä ole, jos se saa jatkuvasti kortisonia tai kipulääkettä ja se todellisuus tulee esiin vasta siinä vaiheessa, kun sitä lääkitystä ei ole käynnissä.

En hirveästi allergianappuloiden tehoon uskonut, mutta halusin toivoa, että ne olisivat se ravinto mitä T voi syödä. Ehkä sitten ei. Viimeinen vaihtoehto on varmaankin se eliminaatiodieetti raakaruualla eli aloitellaan jotain lihaa syöttämään ja katsotaan miten se vaikuttaa koiraan. Silmiä puhdistellaan nykyään päivittäin, korvia muutaman kerran viikossa, mutta nuille järsityille jaloille en paljoa pysty tekemään. On nimittäin ihan sama vaikka rasvaisin niitä aamuin illoin, koska tuota koiraa kuitenkin kutittaa. Kortisonin tiedän auttavan, mutten viitsisi sitäkään ihan jatkuvasti syöttää.

Ihon tilannetta ei paranna tämä keväinen ilma ja kosteat ulkoilumaastot, mutta no can do, näillä mennään, mitä meille on annettu.

4 kommenttia:

  1. Timin tilannetta on varmaan tuo nyt pakollinen lääkitys pahentanut. Ne ovat kuitenkin "myrkkyjä" elimistössä ja tällaisella immuunisysteemin heikkoudella varustetun koiran maksalla on kova työ päästä niistä eroon. Lisäksi tuo silmäjuttu aiheutti Timille paljon stressiä, sekin pahentaa tilannetta.
    Jos kerran tassut on järsitty auki, niin minä antaisin kortisonia. Pääasia, että koira ei kärsi, nuo tassut ovat varmasti valtavan kipeät ja jatkuva kutina on myös vähemmän kivaa. Ota selvää, millaisella annostuksella kutina pysyy poissa, tietenkin mahdollisimman pieni annos tulee antaa. Meidän Vili sai 2,5mg joka kolmas päivä, joskus useamminkin. Kysy näitä asioita siis ell:ltä, mitä mieltä on.
    Tassujen kutinaan auttaa niiden huuhtelu ensin haalealla vedellä ja sitten lopuksi kylmällä. Sitten kun tassuissa ei ole rikkinäisiä paikkoja eli iho on ehjä, niin voi lisätä hiukan etikkaa huuhteluveteen. Haavoissa yms. se kirvelee, mutta ei ehjällä iholla, lievittää kutinaa.
    Voi kun harmittaa Timin tilanne. Se on Timille kurja juttu ja myös sinulle. Ainakin Vilin kohdalla se tuntui aivan lohduttomalta, suo siellä, vetelä täällä, eli aina kun meni paremmin, niin kohta jo meni huonommin. Toivottavasti löydät Timille sopivan keinon päästä tuosta kierteestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää siis ehdottomasti konsultoida elliä tästä asiasta, jospa saataisiin joku pieni kortisoniannos, jolla pahimmat kutinat pysyy poissa. Olen nyt yrittänytkin noita tassuja hoitaa mahdollisimman hyvin ja puhdistaa ne aina lenkkien yms. jälkeen kunnolla, kun ne menevät rapaisiksi.
      Aika toivottomalta tilanne tosiaan välillä vaikuttaa, mutta pakko jatkaa näillä mitä on annettu. Varmaankin jossain vaiheessa aloittelen sitä eliminaatiodieettiä raakaruualla.

      Poista
  2. Voi ei, kuulostaa ihan kamalalta. :( Uskon että on tosi inhottava niin sulle kuin koirallekin, toivottavasti tohon löytyy joku ratkaisu pian!

    VastaaPoista