12.10.2014

Ruokaa, foodii, sapuskaa.


Blogin oikeasta reunasta löytyy meidän kaikkien esittelyt. Kun menette Timin omalle sivulle (ympyröity), niin kuvan alta löytyy linkit tuloksiin, koiranettiin ja nyt myös ruokavalio -sivulle. Sieltä löytyy tietoa tämän hetken ruokavaliosta, ruokintahistoriasta ja linkit postauksiin, jotka koskee meidän rapsuttelujuttuja. Viime vuoden syyskuussa meillä on ensimmäistä kertaa ollut korvissa hiivatulehdusta ja hotspottia. Linkit kaikkiin niihin postauksiin löytyy tuolta sivulta, käykääpä tsekkaamassa!

Tämän hetkinen viikottainen ruokavalio näyttää tältä:


Lampaanlihaa, Vire -kasvispalat sisältävät esikeitettyä parsakaalta, kesäkurpitsaa ja pinaattia (kuitu), maitohappobakteeria vatsaa tasapainottamaan, B-vitamiinia ainakin nyt jonkin aikaa (annettu aiemmin kuureina), sinkkiä ihon ja turkin hyvinvointiin, kookosöljystä hyviä rasvoja ja pellavasiemenrouhetta vatsalle ja suolistolle. A- ja D-vitamiini mun pitäisi vielä jostain taikoa, mutta mennään ainakin hetki näillä.

Luethan myös edellisen postauksen: Miten sinun koirasi motivoituu?

4 kommenttia:

  1. Todella hienosti kootut tiedot. Noista on hyötyä sinullekin, kun haluat tutkailla Timin sairastelu- ja ruokailuhistorian kokonaisuutta, saat paremman käsityksen itsekin, kun kaikki on "paperilla".
    En nyt muista, miten on Timin rokotukset yms. Kehottaisin kuitenkin, että vältät kaikkia turhia rokotuksia. Ne ovat suuria rasitteita heikolle immuunisysteemille. Pääasia, että kaikki perusrokotukset on otettu. Niistä jää elinikäinen immuniteeti kyseisiin sairauksiin. Eri asia on pakolliset rokotukset esim. ulkomaan matkoille ja näyttelyihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On todellakin onni, että on tullut tätä blogia näinkin tiiviisti kirjoiteltua - nyt kun selailin nuita ruokintapostauksia, niin muistin montakin asiaa. Ei Timillä todellakaan aina ole ollut tulehduksia, vaan varsinainen kierre on alkanut vasta reilu vuosi sitten syyskuussa, kun ensimmäinen hotspot ja hiivatulehdukset ilmenivät. Silloin iholle laitettiin jo vaikka ja mitä litkuja ja suun kautta meni kortisonia/antibioottia, niin olisiko se voinut tuhota immuunisysteemiä lisää ja sen jälkeen kun ollaan testailtu vaikka ja mitä, niin kroppa ei ole pystynyt tottumaan mihinkään vaan on ihan sekaisin.?

      Poista
    2. Saattaa olla, että Timin immuunisysteemi on joutunut koville. Olihan sitten vielä se silmän viottuma, jossa käytettiin myös yhtä ja toista ainetta ja lisäksi stressiä on ollut siitä ja myös yhteisestä ajasta Luigin kanssa.
      Voi kunpa olisin asiantuntija ja osaisin sanoa, mikä mistäkin johtuu! Toiveajattelua!
      Muistan lukeneeni, että useimmat atopiat, allergiat, yliherkkyydet puhkeavat noin 3 vuotiaana. Ei tuostakaan tiedosta nyt mitään hyötyä ole, tuli vaan mieleeni.
      Yritä nyt vaan edetä Timin kanssa mahdollisimman luonnonmukaisesti, ei mitään kemiallisia aineita, jos ei nyt ihan pakko ole. Maitohappobakteerien antaminen on joka tapauksessa hyvä asia.

      Laitan tähän nyt yhden linkin, kun en muutakaan keksi:
      http://www.annamultanen.net/artikkeli-paranemiskriisi.html

      Tuo on se sama luontaishoitaja, jonka luona kävin Vilin kanssa. Ihana ihminen. :)

      Poista
    3. Paljon on todellakin tapahtunut ja paljon on myös eri aineita tungettu koiraan. Samalla pentuaikana on mennyt "vain" nappulaa, enkä tiedä millaisen kasvupohjan se on Timille annettu. Toivotaan, että jossain vaiheessa löytyisi joku apu tai edes hetkellinen helpotus. Kiitos linkistä, käyn vilkaisemassa! :-)

      Poista