23.7.2013

Jos voisin, purkkiin tämän fiiliksen pistäisin

"Onnellisella koiralla on onnellinen omistaja."

On mahtavaa katsella sitä riemua ja iloa, joka Timin kasvoilta ja olemuksesta voi lukea, kun se pomppii mättäältä toiselle, käy välissä hakemassa kädeltäni namin ja rientää sitten taas nuuhkimaan uusia hajuja. Koira pomppii kuin jänis eteenpäin - turha kai sitä on ravata, jos pomppimallakin pääsee. Karvat pyörivät tuulessa ja tassut vievät koiraa kauemmas. Kutsusta se juoksee taas luokseni ja hetken päästä kiitää muualle. 


Kun elän siinä hetkessä, huomaan korvien ja hännän asennosta muutoksia, huomaan milloin koira on rauhallinen ja sitten taas hetken, kun Timi bongasi marjanpoimijan. Oli pakko pysähtyä paikoilleen, jäädä hetkeksi seuraamaan ja käskystäni liikkua sitten taas mukanani eteenpäin. "Hieno poika", kuuluu suustani, kun koira lähtee mukaani eikä marjanpoimijan perään. Se on hyvä hetki se.

Monesti tulee jostain luettua, että metsässä samoileminen laskee stressitasoja ja verenpainetta. Ongelmat tuntuvat hieman pienemmiltä tai jopa unohtuvat, kun kävelet maisemia tutkaillen ympäriinsä. Taas joidenkin tutkimusten mukaan koiranulkoilutus auttaa fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin, saattaa jopa pidentää ikää ja ihan pelkästään koiran seurassa oleminen antaa ihmiselle mielihyvää ja parempaa oloa.

Tiedättekö miten hyvä olo voi olla, jos yhdistät metsän ja koiranulkoilutuksen?

Niinpä, ihan tajuttoman hyvä.

6 kommenttia:

  1. Ihanan positiivisia postauksia kaikkialla! :) Mekin oltiin tänään metsässä, ja ai että oli mukavaa.
    Koiran omistaminen on oikeasti mahtavaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Mahtavaa lukea ja kirjoitella näitä postauksia, kun tietää että siellä ruudun takana on oikeasti joku, joka tajuaa sen fiiliksen. :)

      Poista
  2. Ihan kuin olisin ollut mukana metsässä teidän kanssanne, niin oli kivasti kirjoitettu tarina metsävaelluksesta. ♥

    VastaaPoista
  3. Olin kans just tulossa kommentoimaan, että monien blogeista on saanut nyt lukea positiivisia postauksia :) Se on mahtavaa, kuten kesä ja koiratkin.

    VastaaPoista