7.9.2013

Sun kanssa juosta saan lailla tuulen


Torstaina mun kaveri (Timin kummitäti) tuli käymään meillä. Istuskeltiin rauhassa keittiössä, kunnes A kysyy, että onko Timillä kaulassa joku takku - vai mikä se on? Noh, aloin samantien sitä tutkimaan ja kaulan/leuan, mikä osa onkaan, alueelta löytyi pienehkö, pari senttiä halkaisijaltaan oleva kirkkaanpunainen, tulehtunut alue, joka veresti ja siitä märki jotain keltaista nestettä. Ei mitään hajua mistä se olisi tullut, mutta myöhäisen ajankohdan takia päätettiin perjantaiaamuna alkaa soittelemaan ellille ja seurailla sitä torstai-ilta.

Prjantaiaamuna saatiin elliaika samantien ja mentiin käymään. Ekaksi Timi tutkittiin ihan yleisesti ja Timbuktun korvista otettiin näytteet, että mitä ne sanoo. Eläinlääkäri ajoi sen tulehdusalueen kaulasta karvattomaksi, säälitti tuo Timi, kun se vaan vinkui ja yritti päästä pois, kipu ja koneen hurina ei varmaan ollut mitenkään kivaa! Eläinlääkärin tutkittua selvisi, että Timillä on siinä ihossa hotspot-tulehdus ja oikeassa korvassa on hiivatulehdus. :( Nyt saatiin hoidoksi sitten särkylääkettä, antibioottia, korvatippoja ja ihosalvaa. Timille laitettiin kans tuommonen kauluri, mikä kuvassa näkyykin, ettei koira pääsis raapimaan sitä aluetta, yms.


Harmittaa vähän, kun nyt meillä jää ens viikon lauantaina (14.9.) Pellon ryhmis väliin, koska tuon tulehduksen ja lääkityksen takia ei saa koirulia mihinkään viedä.. hohhoijaa. Noh, näyttelyitä tulee ja menee, ensi vuonna suunnataan kehiin sitten taas. Toivotaan vaan, että tuo tulehdus paranis! :)


Ps. Vastaa oikealla olevaan kyselyyn!

6 kommenttia:

  1. Voihan reppanaa! Hyvä, että kaveri tuli kylään ja huomasitte ajoissa tuon patin. Olisi ollut kurjaa, jos se olisi jäänyt huomaamatta viikonlopun yli. Nyt se tulee hoidettua. Paranemisia Timpurille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, oon itekin kiitollinen, että kaveri huomasi tuon. :) Nyt toivotaan, että alkaa vain nopeasti paranemaan. Ja Timpuri - ihan mahtava, uus lempinimi Timille, jee! Toivotan paranemiset rapsutusten muodossa :)

      Poista
  2. Voi hitsi, pikaista paranemista Timille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivotaan tosiaan, että alkais pikkuhiljaa helpottamaan.. Tähän mennessä ei oo kyllä paljon paranemisen merkkejä ollut, paitsi että kaulurin ansiosta koira ei ainakaan pysty ihotulehdusta raapimaan. :)

      Poista
  3. No, onneksi tosiaan pääsitte lääkäriin ennen kuin tilanne oli pahempi. Hotspot on tosi kurja vaiva, mutta onneksi se karvat pois ajettuna paranee aika hyvin. Harmi että näyttelyt jäävät väliin, mutta niitähän tulee aina uusia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo meidän pitäisikin taas ajella tuota aluetta karvattomaksi, kun siihen päälle on alkanut jo tulla ohutta karvakerrosta.. Ei nyt ihan Timin lempparihommaa oo, mutta pakko kai se on. :D
      Ja tuo on ihan tosi, ensi vuonna sitten kohti uusia näyttelyitä!

      Poista