26.9.2013

Valokuvauksesta

Hellou!

Varmasti jokaisella, joka joskus on ottanut järkkärin käteensä, on niitä päiviä, että mikään ei innosta tai mikään ei onnistu. Varsinkin, jos kuvattavana on koira. Juurikin tänään kävin Timin kanssa metsässä kuvaamassa ja sen jälkeen laitoin meidän tyttöporukan chättiin viestin "Timin kanssa kuvaamisesta ei tuu kyllä yhtään mitään, kun se on tuollainen "ai mää vai, en mää vaan kuullu!" ja juoksee toiseen suuntaan." Haha. :D

Yleensäkin, kun pistelen blogiini kuvia, lisään ne koneelle, avaan Picasan ja muokkaan kuviin vähintäänkin reunukset. Lisäksi monestikin laitan vähän varjostusta ja tehostusta, terävyyttä ja hohtoa. Silloin kuvista tulee luonnollisia, mutta niiden parhaat puolet korostuu. Koska lähiaikoina olen aika paljon höpötellyt Timin sairastelusta, niin päätin tehdä vaihteeksi ihan erilaisen postauksen epäonnistuneista valokuvista ja vertailun vuoksi niistä hienosäädetyistä versioista, joita tänne blogiinkin päätyy. :)

NOU: "Hei kannattaa varmaan ottaa näitä kuvia silleen, että tuut seisoon varjoksi sen kameras kans ja sitten kuviin tulee tyhmiä varjoja!"

NOU: Just tätä valokuvauksella haetaan; vinossa oleva horisontti, tarkennus osunut pyörän renkaaseen ja keskellä kuvaa on koiran pylly. Jepjep.


Vasemmanpuolimmaiselle joo. Siinä sentään koiran naama näkyy ja kuvan idea; Timillä yritettiin pitää sukkaa, mutta eipä pysynyt.
Oikeanpuolimmaisessa kuvassa sukan koko on vähän kasvanut, koira on just upottanut kuononsa pyllykarvoihin ja huomio kiinnittyy vaan tuohon jättimäiseen mustaan sukkaan.

NOU: Huono tarkennus ja kuvauksen kohteena paleltuneet pihlajanmarjat. Juu, niitähän me kaikki halutaan katsoa!

JOO!: Ihan suht.hyvin tarkennettu ja kuvassa on kauniit värit. Lisätty reunukset, varjoa, terävyyttä, tehostusta ja hohtoa.
JOO!: Kuvassa tulee esiin hyvin Timille tyypillinen ilme "i don't care, i love it!". Takana on ehkä vähän liikaa roinaa ja kaikki ovat nähneet nuo meidän portaat moneen kertaan, mutta kuvassa huomio kuitenkin kiinnittyy tuohon koiraan!
NOU: Joo, ota vaan kuva niin läheltä, ettei siinä näy muuta kuin jättimäinen lampunvarjostin, josta kasvaa koiran pää. Koiran ei myöskään kannata katsella sinne kameraan, koska kyllähän se näyttää paljon fiksummalta, kun sen kuvaa näin, vai mitä häh?
JOO!: Taas nuo takana olevat samat romppeet, mutta muuten kuvassa on se kaikki oleellinen ja pienillä muokkauksilla tästä sai tosi kivannäköisen! Timin ilme on niin äää ♥
NOU: Joo, kuvassa näkyy taas se sama lampunvarjostin. Liikaa tilaa ympärillä, horisontti vinossa ja kasa autoja takana. Just näin.
NOU: Samoilla linjoilla edellisen kans, tässä vaan Timikin huomas ne autot.
Ootteko ihan eri mieltä noiden kuvien kanssa? Onko teillä tapana muokkailla, vai onnistuuko kuvat koirien kans automaattisesti? :)

Ja hyvät lukijat, tiedättekö mistä tietää, että syksy on oikeasti täällä?


Timille pitää aamulla pukea heijastinliivi päälle! On se vaan söpö tuon pömpelin ja liivin kans. :)

4 kommenttia:

  1. Mä en melkein koskaan jaksa muokkailla kuvia. Ne ois kyllä parempia muokkauksen jälkeen, mut oon muutenkin niin älyttömän hidas tekemään postauksia ettei siitä tulis mitään. Ehkä joskus vielä blogissa tulee näkymään muokattuja kuvia, mutta toistaiseksi ei. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :) Joskus kyllä itselläkin tuntuu, että siksi kai useimmat postaukset viivästyy, kun menee nuiden kuvien kanssa värkkäämiseenkin aikaa, olisi vaan nopeampi iskeä kuvat ns. raakaversioina tänne!

      Poista
  2. Mä kyllä muokkaan kaikki kuvani aina, koska kuvaan RAW enkä JPG-kuvia, ja raakakuvat näyttää helposti tosi surullisilta muokkaamattomina :D Mut en mä sanois et kuva on epäonnistunut jos sitä pitää muokata. Vaikka välillä kyllä tulee otettua sellasiakin kuvia ettei niille tarvitse mitään tehdä. Mutta joo samoilla linjoilla oon sun kanssa noiden kuvien suhteen, hauskan itsekriittinen osaat olla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo hyvin sanottu toi, että ei kuva ole epäonnistunut, vaikka sitä pitäisikin muokata. Niistä kuvista kuitenkin yrittää vaan saada ne parhaat puolet esille ja jos ne pienellä muokkauksella tulee esiin, niin mikäs siinä. :) Kiitos kommentista!

      Poista