2.3.2014

Vauhdikas viikonloppu.

Saara otti mut perjantai-iltanakyytiin ja ajettiin hallille treenailemaan. S oli varannut hallin itseään ja Ilkka-brassia varten, mutta pyysi myös meitä tutustumaan paikkaan, ennen ensi viikon peto-kurssia. Luigi kun on aika vähän halleissa pyörinyt, niin oli ihan hyvä käydä tutustumassa paikkaan, ennen kuin ollaan siellä monen muun koirakon kanssa.

Mulla ei perjantaille sen suurempia ajatuksia ollut, kuin olla paikan päällä, tutustella ympäristöön, namittaa ja leikkiä. Luigi olikin alussa hyvin kuulolla, toimi nameilla ja palkkautui lelulla, mitä nyt haisteli paljon ja yritinkin siihen ottaa kontaktia, tms. Noo, kaikki meni hyvin siihen asti kunnes Lui huomasi, että Saaran taskussa oli paaaaljon parempia nameja (raakaa kanankaulaa!) ja koko loppuajan sen huomio meni sinne suuntaan. Jälkeenpäin ajateltuna otin myös liian pitkiä treenipätkiä, olisi pitänyt tunkea koira välillä koppiin jäähyttelemään.


Lauantai-iltana ajettiin sitten uusin eväin ja ottein hallille ja voinkin todeta, että meillä meni erittäin hyvin! Pidin treenit muutaman minuutin pätkissä, jonka jälkeen seurasi aina parin minuutin tauko ja sitten taas uudelleen. Panostin leikkimiseen ja palkkaamiseen, aika paljon otettiin vaan paikallaoloa ja putkea, sekä esteenkiertoa. Kontaktia ois voinut harjoitella taas, mutta se sitten unohtui. Kaikin puolin jäi hyvät fiilikset ja varailinkin hallia vielä tiistaille, jolloin tulee kolmas kerta ennen peto-kurssia ja keskiviikkona kokeillaan, miten treenaaminen häiriössä onnistuu, iiks.

Tänään sunnuntaina lähdettiin heti aamusta kohti Leviä, koska mulla alkaa hiihtoloma ja tänään oli myös mätsärit sillä suunnalla. Ilma oli viileähkö eikä ollut ihan se kaikista sopivin pienelle brasilialaiselle, mutta onneksi olin varannut sille kalsaripuvun mukaan ja isäni takin väliin mahtui kasvanutkin penne ihan hyvin. Ilmoitin vain Luin luokkiin, koska Timin mielestä esiintyminen on hanurista, niin se sai vain turisteilla mukana ja haistella ihania hajuja (kilometrin pituiset kuolavanat taas roikkui suupielistä...).

♥♥
Pentuja kehässä oli 22, joka oli ihan sopiva määrä. Meidän parina oli mittelspitz ja saatiin esiintymisen jälkeen punainen nauha. Ihmeekseni meitä ei missään vaiheessa käsketty pöydälle, mutta eipäs siinä mitään. Olin ihan fiiliksissä, koska tuo pentu on hieno ja rakastaa kaikkea mitä me tehdään, niin en voi valittaa. Punaisten kehässä pyörittiin ja pyörittiin - oltiin muuten varmasti ainoita pieniä koiria siinä joukossa - kunnes tuomari alkoi valita parhaimpia ja me saatiinkin käsky kolmannelle sijalle! Kaikki siihen mennessä jäätyneet varpaat sulivat samantien, koska mieltäni lämmitti tämä kovasti! Luigin toiset mätsärit ja näin hienosti meni, jee. :)


Harvinaisen paljon meillä on ollut tekemistä ja nyt väsyttää kyllä suuresti. Seuraavia postauksia varmaan sitten peto-kurssin aloituksesta!

Hieno penne ja palkinnot (ruusuke ja Nutrolin pentuöljy).

2 kommenttia:

  1. Vau, onnea hienosta mätsärimenestyksestä! Teille kertyy varmasti paljon palkintoja ja ruusukkeita jos jatkatte mätsäröintiä. :D Ja hyvää hiihtolomaa myös! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :') Joo Luigi toimii kuin unelma, mutta eihän sitä koskaan tiedä miten hyviä ja hienoja vastassa olevat koirat ovat.

      Poista