14.9.2014

Millaisia blogeja tykkään itse lukea?

Paljon aina puhun siitä mitä itse haluan blogilleni antaa. Haluan, että se tuo meidän elämää esiin todenmukaisesti. Ei se oo pelkkää ruusuilla tanssimista, vaikka hyviä päiviä onkin onneksi enemmän kuin huonoja. En tässä blogin historiassa kuitenkaan oo kertonut että millaisia blogeja minä itse tykkään lukea, joten kirjoitetaanpa siitäkin!

Ensinnäkin, ehkä tärkein juttu mulle on se, että sisältönä on koira/koirat. Luen kyllä muutamia fitness- ja lifestyleblogeja myös, mutta pääasiassa luen koira-aiheisia juttuja. Muista eläimistä en lue niin hirveästi, joskus kani- ja hamsterijuttuja, mutta harvemmin.

Toiseksi, pidän aktiivisesta päivittämisestä! Lähiaikoina en itsekään niin hirveästi ole päivitellyt, mutta tykkään kyllä lukea blogeja jotka kirjoittavat vähintäänkin kerran viikossa. Ei mitään jokapäiväistä kirjoittamista jaksa kukaan, varsinkin jos tekstit alkaa "eihän me olla tässä mitään tehty...", mutta kerran tai pari kertaa viikossa on ihan jees. Ei minua haittaa vaikka kirjoitettaisiin neljäkin kertaa viikossa, kunhan sitä asiaa sitten oikeasti on. :-)
En ymmärrä miten nykyään niin moni lopettaa sen bloggaamisen. Kirjoitetaan aktiivisesti kuukausi tai pari ja yhtäkkiä huomaakin, että kyseinen blogi on poistettu. Mieluummin aloita kirjoittamaan sillä tahdilla jota pystyt pitämään yllä pidempäänkin! Kyllä niitä lukijoita saa vaikkei kirjoittaisi joka päivä. Äläkä ihmeessä poista sitä blogia, sitä on myöhemmin kiva lukea ja selailla menneitä tapahtumia.

Kolmanneksi, sopivasti treenejä ja normaalia arkea. Muutamaa "pelkkää treeniblogia" luen, koska joidenkin koirien elämä keskittyy pääasiassa siihen ja sitä jaksan vaan ihailla, tällä hetkellä kun en itse sellaista elämää elä. Meillä Timin kanssa tää blogi on pelkkää arkea tällä hetkellä, mutta on kiva että näinkin moni jaksaa meidän juttujamme seurailla. Enimmäkseen kuitenkin blogit joita seuraan on sellaisia, joissa on sekä sitä arkea että juhlaa sopivassa suhteessa.

Neljäs kriteeri, tykkään kovasti lukea mielipidepostauksia. Jos sellaisia blogista löytyy, niin multa saa aina plussaa!

Viides kriteeri, on ehkä se vähäisin. Eli tykkään kyllä, jos blogissa on siisti ulkoasu ja kuvia. Tekstien sisältö on kuitenkin se tärkein, joten siksi tällä ei niin suuresti ole merkitystä.

Lukulistaltani löytyy esimerkiksi tällaista (ja monen monta muuta hyvää blogia, jos mainitsisin kaikki niin multa menis sata vuotta..):

- Tassunjälkiä sydämessä ~ Blogi kahdesta westiestä. Westie on yksi haaveroduistani edelleen, lisäksi aiheena on treenit, ruokavalio, pentuarki. Laadukkaita kuvia joka postauksessa. Siinäpä syitä miksi blogia seuraan! :)

- Vauhdilla mennään! ~ Ihanan Tattis-cockerin treenejä ja kasvamista pennusta aikuiseksi. Paljon kuvia ja mielenkiinnolla odotan tulevaisuutta, kun Tattis pääsee valloittamaan kisakenttiä.

- Toiveesta todeksi ~ Ilo-aussien elämää. Tämä on yksi niistä blogeista, joita olen seurannut alusta asti. Pääsyynä varmasti se, että edelleenkin haaveissa oma aussie. Lisäksi pidän Jennyn tavasta kirjoittaa ja kuvia on paljon!

- Wuppeilua ~ Aiemmin luin Hannen kirjoittamaa Vilinää -blogia, joka käsitteli Vili-tiibetinspanielin elämää. Vilin poismenon jälkeen tuntui luontevalta jatkaa Wuppe-chihuahuan elämän seuraamista. Hanne tietää paljon ja jakaa tietämystään blogista. Mielipidekirjoituksia, normiarkea ja nyt menossa olevaa Wupen laihdutuskuuria. :)

- Bostoninterrieri Domi ~ Kuulokoiraoppilas Domin arkea ja treenejä. Jasmin treenaa Domin kanssa tosi paljon, enkä voi kuin ihailla sitä! Laadukkaita kuvia ja postauksia sopivin väliajoin. Tätä blogia kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa.

- Elämän pituista rakkautta ~ Blogi cairnterrieri-Kertusta. Cairnitkin kuuluvat suosikkirotujeni joukkoon, joten olen iloinen että päädyin tämän blogin pariin. Treenejä ja seikkailua luonnossa, paljon kuvia ja mielipidepostauksia.

- Emmin blogi ~ Ehkä sama syy lukemiseen kuin Toiveesta todeksi -blogissa; blogin pääkoirana toimii Emmi-aussie! Sopivan pituisia postauksia sopivin väliajoin ja laadukkaita kuvia. :-)

- Karvakamuni Sofi ~ Blogissa pääosassa häärii rescuekoira Sofi, joka rallytokoilee ja treffailee koirakavereita. Tykkään Tiian tavasta kirjoittaa ja Sofi on ihan mahtava koiruus (teksteistä ainakin saa sellaisen käsityksen...), joten blogia olen lukenut jo pidemmän aikaa. Lisäksi jokaisessa postauksessa on paljon laadukkaita kuvia!

- Novascotiannoutaja Valo ~ Tollerit. ♥ Ihana Valo ja hyvän fiiliksen postaukset! Mulle jää aina tosi hyvä mieli, kun luen nuita bloggauksia.

- Koiratädin ihmemaa ~ Tää on varmaan yksi niistä blogeista joita oon pisimpään lukenut. Blogin varsinainen päähenkilö on sekarotuinen Nana, mutta mukana seikkailee tosi paljon muitakin koiria, joita koiratäti-Liina hoitaa ja kuvaa. Nääkin on sellaisia hyvän mielen postauksia, ettei mitään järkeä ja kuvat on tosi hienoja! Tykkään kovasti.

Mulla oli tarkoitus mainita vain muutama blogi, mutta näköjään niitä tuli vähän enemmänkin. Kaikkia näitä ylläolevia yhdistää se, että niissä kerrotaan sekä hyvistä että huonoista hetkistä, eli ihan siitä rehellisestä perusarjesta. Tykkään siitä!
Mainitsematta jäi vielä monta hyvää, joten ehkä mun pitää tehdä joskus vielä erikseen oma postaus niille. :-) Käykää kuitenkin tsekkaamassa ylläolevat ja jos teillä on jotain ehdottomia suosikkeja, niin linkatkaa mulle. Omankin bloginne saatte linkata, jos en vielä lukijana ole, niin käyn katsomassa.

Ihanaa tulevaa viikkoa! ♥

ps. Tää oli taas sellainen kuvaton postaus. Ehkä niitä kuvia tulee, kun jaksan ottaa kameran käteen ja saan tietokoneen toimimaan kunnolla. Siihen asti saatte lukea vaan minun löpinää, hups.

14 kommenttia:

  1. Hei, kiva, että meidänkin blogi on mainittu. Teidänkin oma kuuluu mun suosikkeihin!:) Ja samoja kriteereitä löytyy itseltäkin, mielipiteet varsinkin on niin kiinnostavia. Harmi vaan kun olen itse aika laiska niitä kirjoittelemaan...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, onneksi teidän blogissa on paljon muuta hyvää! Kiva kuulla että oot tykännyt meidän blogista. :-)

      Poista
  2. Voi hei isot kiitokset! <3 Ihana piristys päivään, ja huippua että Sofin mahtavuus välittyy lukijoillekin. :')

    Allekirjoitan kyllä kaikki noi kriteerit, ja siks teidänkin blogi on ollut mun suosikeissa jo pitkään. Lisäks sellaisten bloggaajien blogit, joiden kanssa mulla tuntuu olevan jotain yhteistä (muutakin kuin koirat), päätyy tietysti helpommin lukulistalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) <3
      Oot muuten aivan oikeassa siinä, että jos kokee että on "samalla aaltopituudella" kirjoittajan kanssa, on jotain yhteistä tai ajattelee asioista samalla tavalla, niin tulee kyllä itselläkin lisäiltyä sellaisia blogeja lukulistalle!

      Poista
  3. Mä oon yrittänyt epätoivosesti pitää treeni ja erikoispostauspainotteisena, mutta kun on kolme koiraa ja kaikilla omat juttunsa niin blogin aiheet rönsyää kauheesti :D Monipuolisuudesta huolimatta oon saanut blogin pidettyä melko järkevästi kasassa :p Sun blogi on hyvä just siks, että sitä ei tehdä lukijoita varten, vaan nyt on aitoo arkea, koska elämä on sitä ;) En osaa selittää, mut tykkään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä teidän blogissa mielenkiintosta on just se, että aiheena on kolme koiraa ja kaikki on ihan erilaisia ja harrastaa eri juttuja ym. On ihailtavaa miten paljon jaksat panostaa sun koiriin ja niiden lisäksi vielä tuohon blogiin (siisti ulkoasu, laadukkaita kuvia, monipuolisia postauksia). Ehdottomasti yks mun suosikeista noiden kymmenen lisäksi joita listasin! :-)
      Kiva jos tykkäät meidän blogista! Sitä aitoo arkea tää tosiaankin nyt on. :)

      Poista
  4. Ihana yllätys! Kiitos paljon! <3

    Mä tykkään teijän blogista tosi paljon; tyylistäsi kirjoittaa ja muutenkin siitä kun kerrot aidosti teidän arjesta. Mä luen useita blogeja, mutta pakko myöntää, että aika monen blogin postaukset skippaan yli ihan vaan sen takia kun en millään kerkeä kaikkea lukea (kenties oli syytä karsia..), mutta teijän blogi on yksi sellaisista minkä valitsen muiden blogien seasta ja jonka postaukset haluan ehdottomasti aina lukea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 :)
      Voi kiitos paljon! Kiva kuulla että näitä postauksia joku oikeasti jaksaa lukea. :') Kyllä joskus itselläkin on päiviä etten tosiaankaan jaksa niitä kaikkia uusia postauksia lukea ja skippailen niitä yli, saatan palata lukemaan kyseiset jutut sitten paremmalla ajalla tai sitten en.

      Poista
  5. Tämä on hyvä aihe!
    Minä en pidä sellaisista blogeista, joissa bloginpitäjä ei koskaan, siis ei millonkaan, kommentoi/vastaa kommentteihin. Siis ei reagoi niihin millään tavalla. Toisinaan voi tuollaista tietenkin tapahtua, mutta jos se on bloginpitäjän pysyvä suhtautuminen kommentteihin, niin aika tökköä on kyllä. Itselle tulee sellainen olo, että olenko kuokkavieras siinä blogissa.
    Bloginpitäminen vaatii edes jonkin verran vastavuoroisuutta ja jos sellaista ei halua, voi heti jo laittaa asetukset niin, että kommentit ovat kiellettyjä. Silloin kyseinen blogi on kirjoittajansa henk.koht. "päiväkirja", jonne ei muilla ole asiaa.
    Tiedän muutaman bloginpitäjän, joka ihmettelee, miksi lukijoita käy niin vähän. No, pitää katsoa peiliin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta, olen ihan samaa mieltä! Vastavuoroisuus olisi pitänytkin laittaa tuohon omaankin listaan. Itse saan teksteihin usein tosi hyviä neuvoja ja vinkkejä, joten olisi aivan äärettömän tyhmää jos en niihin kommentteihin vastaisi. Joku käyttää aikaansa minuun, mutta minä en sitten ehtisi käyttää häneen..? Se ei mielestäni vaan toimi.

      Poista
  6. Oi ihanaa, kiitos paljon maininnasta! :') Kiva kuulla että oot tykännyt lukea mun blogia.

    Just tuolla Jennyn kommentissa mainittu aitous on se isoin juttu, jonka takia aina tsekkailen sun blogia. Tykkään siitä, että kirjoitat tosi todenmukaisesti ja aidosti, sen takia Hölmöillen kuuluu mun suosikkeihin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) <3
      Voi, kiitos paljon! Joskus aiemmin mietin tosi paljon mitä kirjoitan ja jopa valmistelin niitä postauksia, mutta nykyään en sen kummemmin. On parempi kirjoittaa aidosti se, mitä haluaa sanoa ja ilmeisesti se on sitten kantanut eteenpäin. :-)

      Poista
  7. Ensimmäistä kertaa löysin tänne tieni, ehkä täytyy tulla toistekin vilkaisemaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että uusiakin katselijoita eksyy paikalle. :)

      Poista