30.10.2014

Pitäiskö meidän oikeesti tehdäkin joskus jotain..?

Joo, lueskelin tässä vähän meidän kulunutta vuotta ja mietin mitä kaikkea on tullut tehtyä. Tässä ollaan vietetty treenitaukoa, hmm.. 4-5 kuukautta, ja heräsi sitten ajatus, että pitäiskö tässä oikeasti treenatakin, ennen kuin tuo koiruus tulee ihan hulluksi. Sillä on jo oireita tylsistymisestä ja tänään kun kaivoin aktivointilelun esille niin se oli niin innoissaan, että meinas repiä puisen Nina Ottossonin lelun palasiksi. Joo, siis meidän Timi, meinas repiä lelun palasiksi. Oivoi.

No mutta niin. Keväällä me kävästiin läpi se harrastuskurssi. Siitä jäi käteen vaikka ja mitä ja ajattelin, että niitä juttuja voisi oikeesti hyödyntääkin. Tänäänpä pitkästä aikaa kaivoin esiin naksuttimen ja HHC:n täyslihatikut (lammas) ja näinpä me harjoteltiin vähän sormitunnistusta. Tällä hetkellä Timi pystyy erottamaan pikkurillin, keskarin ja peukun toisistaan, mutta jos levitän kaikki 5 sormea, niin silloin sormet meneekin sekaisin. Tätä siis harjoitellaan vielä paljon lisää. :-)

Rallytokoahan meillä oli ohjelmassa harrastekurssilla myös. Silloin Timi ei päässyt osallistumaan, koska se oli ihan sekaisin (siis ihan oikeasti, mikään ei kiinnostanut. :D), joten annettiin olla. Kotonahan me ollaan treenailtu kuitenkin vähäsen aiemmin.

Mulla on suunnittelua varten käytössä tällaiset pienet, n. 10 cm kooltaan olevat tulostetut kortit. Näistä vaan tuli niin älyttömän rumat, että tulostin myös suuremmat, laminointia odottavat kyltit.
Tällä hetkellä me ollaan oikeasti tosi ruosteessa. Timi toimii kuitenkin hyvin oikealla motivoinnilla ja naksuttimella, joten tullaan harjoittelemaan jatkossa enemmän. Tuo "maahan, kierrä koiran ympäri" on ehdottomasti meidän lemppariliike, treenailtiin sitä jo vuosi sitten koiraleirillä. :-) Minkäänlaisia tavoitteita rallytokon suhteen meillä ei ole, kunhan omaksi iloksemme harjoitellaan. Yritän myös ensi vuonna päästä Rovaniemen käyttökoirien rallytoko-kurssille!

Tarkoituksena ois vielä ennen lumien lopullista tuloa käydä tekemässä verijälki. Toivottavasti ehditään, täällä kun on nuo lumet tulleet maahan ja sulaneet varmaan 5 kertaa. :-D


Onko sulla kokemusta rallytokosta tai verijäljestä? Miten koirasi oireilee, jos se ei saa tarpeeksi aktivointia?

LUETHAN MYÖS EDELLISEN POSTAUKSEN: Lisäravinteet, hyötyä vai haittaa?

10 kommenttia:

  1. Meillä on kokemusta molemmista. Rallytokossa on viikonloppuna ekat viralliset kisat, hui kauhia!;) Ja verijälkeä tehtiin viime vuonna kahdesti. Itse tykkään enempi rallysta ja koiruuskin nauttii siitä enemmän. Gloria ei ihan hiffannut tätä verijälki hommaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, paljon onnea tuleviin kisoihin! :-) Jotkut koirathan pelkäävät/jännittävät veren hajua, jotkut eivät vaan kiinnostu siitä ollenkaan. Meillä Timi on kerran(?) kokeillut sitä ja silloin vaan lipitti verta ja meinasi unohtaa varsinaisen keskittymisen sitten, kun jäljelle lähdetään. No, pitää kokeilla uudelleen niin nähdään miten sujuu.

      Poista
  2. Voi ei Timiä! Ilmeisesti aika paljon virtaa kertynyt, kun noin innostui... :D Meidän "rallytokoilu" on ollut oikeestaan vaan perusjuttujen harjoittelua ja yksittäisiä harjoituksia ihan kotosalla. Kiinnostusta lajiin olis kyllä tosi paljon ja varsinkin kevään rallytoko-kurssin jälkeen olin aivan intona, että "Jee, tätä me kyllä aletaan harrastamaan!" Mut alun innostuksen jälkeen se sitten vähän jäi, eikä liiemmin oo voinut puhua kovin aktiivisesta treenaamisesta... Kuitenkin laji tuntuu ihan meidän jutulta ja nyt olis tarkoituksena (tai oikeestaan on ollut jo jonkin aikaa...) saada tulostettua kylteistä ainakin osa ja yrittää päästä taas treenaamisen makuun! :)

    Verijälkeä me ei Kertun kanssa olla vielä kokeiltu, vaikka moneen kertaan tänäkin kesänä mietin, että nyt oikeasti pitäis päästä sitä kokeilemaan. Mut jostain syystä sekin on sitten aina vaan jäänyt ja jäänyt... :/ Musta tuntuu, että jäljestäminen vois kyllä olla Kertulle ihan omiaan, kun on kumminkin niin riistaviettinen ja tykkää hirmu paljon käyttää nenäänsä! Ehkäpä mekin nyt yritetään saada tehtyä se verijälki vielä tänä vuonna ennen lumien tuloa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä miekin mietin, että pakko oikeesti tehdä jo jotain, jos koira alkaa repimään leluja, kun yleensä se ei ees hirveästi innostu koskemaan niihin. :D
      Hienoa että ootte päässyt tutustumaan rallytokoon. Se on munkin mielestä ihan mahtava laji ja vastapainoa sille naama irvessä -treenaamiselle. Kisoihin vaan meinaa olla aika tungosta ja kursseille myös, mutta jospa me päästäis ensi vuonna kurssille niin opittais vielä enemmän ja paremmin liikkeitä ja niiden oikea suoritustapa. :) Suosittelen kyllä myös verijälkeä, Timille se ainakin on tosi raskasta aktivointia, kun pitää käyttää niin paljon hajuaistia!

      Poista
  3. Eikä, söpö Timi :D Verijälkeä olis kyllä siistiä kokeilla, Nana varmaan diggais. Rallytokoa ollaan parin kurssin verran räpelletty, mutta ei Nana mitään pelkillä sanoilla osaa. Yritys on kuitenkin kova, ja kyllä meillä aina oli hauskaa kun treenattiin.

    Nana sekoaa ihan täysin, jos se ei pääse _joka päivä_ juoksemaan vapaana. Toisaalta sen kummempaa aktivointia se ei tarvitse, kunhan kuskaan koiran metsään ja päästän irti niin se liikuttaa itse itsensä. Mutta auta armias jos se ei pääse juoksemaan - Nanasta tulee ihan kamala riiviö! Sen kanssa ei muutenkaan voi tehdä mitään, jos se ei ole saanut juosta.

    Esimerkiksi eläinlääkärille meneminen, bussilla matkustaminen tai mätsärireissu ei onnistu ollenkaan ilman juoksutettua koiraa :D Nana vaan vinkuu, haukkuu kaikelle ja on ihan hermona. Mutta kun se on saanut juosta, niin se onkin jo ihan mukava ja pystyy keskittymään vaikkapa treenaamiseen tai uusiin koiratuttuihinkin ihan kohtuullisen hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsiavut on meilläkin Timin kanssa tosi tärkeitä, jonkun verran juttuja onnistuu kuitenkin ilman sitä. Hyvä että ootte löytäneet omat keinonne, joilla saat purettua Nanan energiaa! Timi pääsee harvoin juoksemaan vapaana, kun ei se takaisin tule, jos sen irti päästän, mutta onneksi joskus eksytään koirapuistoon ja kymmenen metrin liinassa pystytään ulkoilemaan myös. :)

      Poista
  4. Saisitkohan laitettuu noi rallytokon liike kuvat mulle ku ois kiva kokeilla oman tipsunkaa..? :) laitan vaik mun s-postin tähä: iiris.harkanen@windowslive.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tarkoitatko tiedostomuodossa? Tässä linkki rt-yhdistyksen sivulle, josta omat kuvat voi tulostaa. :)

      Poista
    2. Ahaa! No käynkin tuolta kattomassa niitä! :) kiitti kun neuvoit tuonne.

      Poista
    3. Kiva jos musta oli apua! :-)

      Poista