18.4.2015

Jos nyt vaan pysyttäis siinä ruokavaliossa.

Pitkin kevättä oon antanut meidän vanhempien antaa Timille viilikupin jämät, eli pohjalle jäävät viilitipat. Sehän ei mitään hyvää aiheuttanut, kun muutamassa viikossa alkoi taas rapsutukset ja järsimiset. Kun tajusin syyn, niin kirosin itseäni - aina kun löytyy hyvä ruokavalio, niin jollainhan sen saa pilattua. No, ei siinä mitään, viilit pois ruokavaliosta joo, mutta kun perjantaina ajoimme eläinlääkärille iho-ongelmien kanssa, niin johan se vähän ottaa päähän.

Keskiviikkona mun veli siis laittoi viestiä, että Timi "järsii p*rsettään", tarkemmin ottaen häntäänsä. En päässyt koiraa itse tutkimaan, mutta varasin perjantaiaamulle ajan Univettiin. Ensimmäisenä siellä tutkittiin anaalirauhaset, jotka olivat ihan täynnä, varsinkin oikea oli varsin tukkeutunut. Onneksi kumpikaan rauhasista ei ollut tulehtunut, vaan ne saatiin hienosti tyhjennettyä sen suurempia ongelmia. Se varsinainen ongelma olikin hännän tyvi, joka oli aivan verillä. Joko viilin syönnistä aiheutuneiden ihokutinoiden tai täynnä olleiden anaalirauhasten takia Timi oli päättänyt järsiä hännän tyvensä. Siinä oli parin sentin avohaava, jonka ympäriltä jouduttiin trimmaamaan karvat pois ja samalla ympäristöstä löytyi muutama pienempi haava.

Onneksemme saimme nyt kipulääkkeet ja ihovoidetta, tietenkin haavaa myös puhdistetaan pari kertaa päivässä. Olen yllättynyt että vasta nyt meidän täytyi mennä tyhjennyttämään anaalirauhasia, koska niiden täyttyminen on tipsuilla varsin yleistä! Akuutimpi asia on verillä oleva iho, joten toivotaan että se alkaa paranemaan pian. Jos se ei ole maanantaiaamuun mennessä kummentunut, niin maanantaina käymme näyttämässä sitä uudelleen ja silloin mahdollisesti aloitetaan antibiootit. Toivotaan että nyt alkaisi helpottamaan, kun Timi on aika masentunut kivuissaan, kauluri päässä.

Ja mikä omistajalla harmittaa myös, on se, että huomenna olisi ollut match show ja ensi viikon sunnuntaina myös. Ensi viikkoinen on ehkä mahdollinen, mutta huominen jää ainakin välistä. No, tuleehan niitä kisailuja.

PS. Katsoin, että viimeisin terveys-aiheinen postaus on kirjoitettu _lokakuussa_ !! Meillä on siis pitkään mennyt todella hyvin. Toivotaan, että seuraava ellikäynti on vasta rokotuskäynti elokuussa. :-)

8 kommenttia:

  1. Voi Timi raukkaa! Paranemisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ollaan jo onneksi paremmissa voimissa. :-)

      Poista
  2. Paranemisia ihanalle Timille! Sulla on ihana blogi ja koira, toivoisin että kävisit lukemassa blogiani

    www.radianceheartpaw.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :-) Mie käyn vilkaisemassa sun blogia!

      Poista
  3. Eikä, tsemppiä teille sinne :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Aina sitä sattuu kaikenlaista. Kiitos tsempeistä, kohta ollaan taas kunnossa. :-)

      Poista
  4. Hännäntyven jyrsiminen on tyypillistä anaalivaivoissa. Pepaa ei oikein voi jyrsiä, koska se sattuu niin paljon, joten häntä on korvike siinä tilanteessa. Meidän Vilillä oli noita anaalirauhasvaivoja ihan tarpeeksi...
    http://allergisenkoiranblogi.blogspot.de/search/label/anaalirauhaset

    Onneksi ei tilanne ehtinyt paiseeseen asti, kuten meidän Vilillä pariin kertaan, nuo anaalivaivat voivat edetä todella nopeaan, yön yli kuin puskasta voi huomata koirallaan vaikkapa avanteen. Kurja vaiva. Toivotaan, että jäi ainoaksi kerraksi eikä ikinä uusiudu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, olipa hyvä että päästiin noin "helpolla" sitten, kun ei mitään tulehdustakaan niissä rauhasissa ollut tms. Toivotaan että selvittiin nyt tällä säikähdyksellä! Käyn lukemassa teidän kokemuksia myös, kiitos linkkivinkistä. :-)

      Poista