14.5.2014

"Etsi!"


Viime aikoina meidän piha on muistuttanut aika paljon metsätyömaata. Puita on kaadettu ja pilkottu, oksia silputtu ja katkottu. Paljon hommaa on jo takana, mutta varmaan yhtä paljon edessä.

Tuo metsä antaa meille aika hyvät mahdollisuudet tehdä vaikka ja mitä, myös koiran kanssa. Timin vahvuudet huomioiden tykkään harrastaa sen kanssa etsimisleikkejä, koska se on hyvä käyttämään kuonoaan ja etsimään nameja, leluja, tms. Ollaan pienestä asti etsitty kaikenlaista täällä sisällä ja 'etsi' -käsky onkin Timille varsin tuttu. "Vähän" häiriötä lisätäkseni olen nyt alkanut harrastaa tätä samaa myös ulkona. Välillä naapurin häkissä olevat koiranpennut ovat olleet mielenkiintoisempia, mutta kertaakaan T ei ole jättänyt hommia kesken vaan on hoitanut tehtävänsä loppuun asti.

Timi käyttää tosi paljon maavainua ja suunnistaa sen avulla. Siksipä mulla kiinnostaakin kovasti harrastekurssin verijälkiosio, koska siinä tuo voi olla ihan hyvä. Ilmavainullahan pystyisi löytämään vaikkapa ihmisiä, mutten tiedä onnistuisiko se Timiltä ollenkaan.

Tykkään näistä etsimisjutuista tosi paljon, koska se on a) helppoa b) halpaa c) väsyttävää.
Kävelen pihalle, laitan koiralle valjaat/pannan sekä liinan ja muutama nami sieltä täältä, niin koira on väsyneempi kuin viiden kilometrin lenkin jälkeen.

6 kommenttia:

  1. Tuo etsiminen nenän avulla on todellista aivotyötä, olen omista koiristani myös huomannut, että se, jos mikä, väsyttää jälkeenpäin. Kivaa, että Timi on sellaisesta innostunut ja jos sitä oikein harrastamaan alat, niin Timillä on ihan oikea "työ" eikä ole mikään sohvaperuna. :)
    Ei se vissiin ole sohvaperuna ollutkaan, mutta kuulosti niin hauskalta kirjoittaa noin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Onhan se välillä aikamoinen sohvaperuna, mutta osaa toki vaatia sitä tekemistä ja huomiota ja innoissaan minä sitä tarjoankin. Katsotaan mihin meillä rahkeet riittää, kun kiinnostusta kyllä on!

      Poista
  2. Toi on totta, nenänkäyttötreenit tekee tosi hyvää koiralle ja on just mainio keino väsyttää koiraa. Verijälki kyllä varmaan sopii tosi hyvin Timille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kans tykkään tosi paljon tosta tavasta "treenata" ja väsyttää koiraa. :) Toivotaan, että se innostuis siitä!

      Poista
  3. Kerttukin tykkää tosi paljon kaikista etsimisjutuista! Tekis mieli kokeilla verijälkeä Kertunkin kans ja varmaan kesällä päästään kokeilemaankin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Verijälki sopii Kertulle varmaan hyvin! :D

      Poista